Gode råd

Retur
Heste er ikke legetøj for små piger og drenge – det er store farlige og uforudsigelige dyr, når man ikke kender deres adfærdsmønstre.
Følger man disse gode råd er man godt i gang med en god og tryg karriere inden for ridesporten.
Når du handler på nettet og køber brugt rideudstyr mm. er det er rigtig god ide at undersøge om de ting du køber ikke er "varme sager".
Hvordan? jo man kun jo spørge efter kvittering, hvor det er købt eller om der evt. er et foto der viser at den man køber det af har haft det på. Ud fra egne erfaring kan man tit finde en af nævnte ting.
Link
her og se hvad Aavang efterlyser.

Nogle vigtige bud i ridekunsten som jeg håber, vil komme en masse heste til nytte! - og ryttere selvfølgelig.
1. Ryk aldrig hårdt i tøjlen.
2. Tving aldrig hesten, men få den til med egen vilje at udføre, hvad du forlanger.
3. Giv så vidt muligt halve parader før hver ændring i ridningen, så hesten er opmærksom på nye øvelser.
4. Rid både højre og venstre volter lige meget.
5. Pas på din holdning i volter. Blikket skal være fremad i rideretningen – overkroppen må ikke knække sammen. 6. Forlang aldrig det fuldkomne af hesten, men giv den og dig selv tid til at lære.
7. Ros ofte både med klap og stemmen. Straf sjældent og retfærdigt! Brug stemmen i stedet for pisk!
8. Brug også stemmen fremaddrivende og beroligende!
9. Forbered altid hesten på nye øvelser og vid selv i forvejen, hvad du vil udføre hvor. Et fast program hindrer misforståelser og raseriudbrud!
10. Vis hesten tillid og sørg for den bevarer sin tillid til dig!
1. Fastgør dig aldrig til hesten

2. Brug godkendt sikkerhedsridehjelm   og spænd hageremmen

3. Vær opmærksom, når du trækker med hesten 4. Træk hesten i trense/hovedtøj
5. Sadel- og hovedtøj skal være i orden 6. Håndter hesten fra venstre side
7. Vær rolig i stalden 8. Kend hestens adfærd
9. Rid ikke ud alene 10. Gå eller stå aldrig lige bag ved hesten
11. Kend færdselsreglerne 12. Giv hesten godbidder med flad hånd
Råd om håndtering af plag
Generelt for ungheste gælder at man sagtens kan gå både korte og længere ture med dem - forudsat at det ikke slider for meget på deres hovflade som fx. asfalt. Under gåturene får man en god kontakt med dem. De lærer at respektere trækkeren, de vænnes til håndtering, trafik mm, og over tid kan de føle sig trygge.

Når plagen er blevet unghest dvs. ca. 2 år kan man så småt starte med longering. Det er god træning for de fleste heste - nærmest uanset hvilken disciplin de skal bruges i. En let longering fx. i kapsun hvor det primært handler om at udbygge den første kommunikation og lære kommandoer som "skridt", "trav" og "galop" og ikke mindst at "stå". Nogle af kommandoerne kan allerede være kendt ifbm. trækketurene og fra den daglige håndtering. Det er således ikke en krævende eller tidskrævende longering med indspændinger eller andre "hjælpemidler".

Det lette longeringsarbejde er en god adspredelse for unghesten som generelt er meget modtagelig overfor indlæring. Samtidig er træningen til stor hjælp senere, hvor kommunikation mellem unghest og træner bliver mere nuanceret, og hvor hesten bevarer motivationen for at lære, fordi den oplever træningen som noget positivt.