Dagbog fra ridelejr efterår 2004 v/Anita

Retur

Onsdag den 13. oktober:
Rytterne ankom og blev indkvarteret. Deltagerne var: Terese/De Integro, Isabella/Spring Miles, Peter/Shanti og Ruben, Louise/Junior, Cassandra/Megan og All Round, Charlotte/Lawrence, Caroline/Chaleur, Sofie/Dipsy og Maistro og Nikolaj.
Vi startede med at ride en fælles tur. Bagefter sprang Cassandra, Terese og Charlotte et par naturspring til ære for fotografen. Fotografen er undertegnet, som var ikke så god til at tage digitale billeder, så de tålmodige ryttere måtte springe mange gange. Terese måtte lige en tur i græsset, for De Integro valgte at springe 7 meter over skihoppet – det kom vist lidt bag på Terese.

Michael med sin fanskare- jeg mener hjælpegruppe.Bagefter kørte vi på Karlslundegården og nød Michael Ladegaards springundervisning fra kl. 17-21. Jeg sprang selv og må sige, at jeg blev meget rørt over, at ungerne klappede, når jeg var færdig med en runde. Ungerne havde mulighed for at stille faglige-saglige spørgsmål til Michael. De spurgte om fx hvor højt har du sprunget? Hvor mange colaer drikker du om dagen? Hvor højt er oxeren på banen? Fnis, de kære børn…. Vi takker for Michaels gode råd og store tålmodighed.

 Dagen sluttede med et besøg på restaurant Den Gyldne Måge.


Torsdag den 14. oktober.

Vejrguderne var med os på hele lejren. Det betød at vi kunne benytte græsspringbanen og terrænbanen.
Om formiddagen afholdte vi bomøvelser i let sæde, det gav ømme lår og mavemuskler. Bagefter fik rytterne lov til at galoppere en tur rundt om galopbanen i let sæde og sprang et par terrænspring.
Torsdag eftermiddag underviste Bosse i dressur og brugen af halve parader. Rytterne sugede til sig, og der er stadig håb for kommende dressurstjerner. Trine var så venlig at filme ridningen hele torsdagen, trods stivfrosne arme.
Den store surprise var orienteringsløb i mørke. Ungerne blev delt i fire hold og sendt af sted med lommelygter. Karina og Bosse gemte sig i træerne ved åen og ”overraskede” natteløberne. Lonnie og Hans Peter var stand by ved et par poster. Det vindende hold, der opnåede flest point – enten ved at have en hurtig tid, svare korrekt på flest spørgsmål eller indsamle de efterlyste ting – bestod af: Sofie, Terese og Caroline. Bagefter nød vi kage og så video fra dagens ridning.

Da Bosse og jeg troede, at vi havde lagt ”børnene” i seng kl. 23- hørte vi mystiske lyde udefra. Da vi åbnede vinduerne, hørte vi, at der forgik den vilde fangeleg med lommelygter. Hva` mon naboer og mennesker på vejen har tænkt? At det spøger på Aavang?

Fredag den 15. oktober.

Fredag formiddag imponerede rytterne med flot springning. De sprang blandt andet tempo-serier. Kun Charlotte måtte en tur i græsset, da Lawrence var lidt genstridig på tripplebaren.
Om eftermiddagen red alle et dressurprogram, flot flettet op. Dressurprogrammet blev kommenteret, rettet og redet igen. Nu er de klar til at komme i byen…
Efter aftensmad afholdtes der skønhedskonkurrence for både hest, boks, udstyr og stald. Bosse var den skrappe dommer. Vinder af skønhedskonkurrence, udstyr og boks for hest blev Cassandra med All Round. Vinder af den mest ryddelige stald blev Sofie, Charlotte, Louise, Stephi og Cassandra.

Sent om aftenen fik vi besøg af naboen. To af hans ponyer var gået en tur i byen på egen ”hov”, så Bosse og ungerne satte den store pony-jagt ind – ud over markerne med lommelygter. Desværre fandt vi ikke ponyerne (de er siden kommet hjem igen), men vi fik meget våde strømper og sko.

Lørdag den 16. oktober.

Det blev svære og svære at få ungerne op om morgenen.
Vi byggede agilitybanen til den store familiekonkurrence. Hvert hold bestod af en rytter fra ridelejren, en mindre erfaren forældre (et par fædre fik deres debut på hesteryg) samt et familiemedlem med hund. Ti hold i alt henrykte tilskuerne med sjov og flot ridning. Vinderholdet bestod af Caroline/Chaleur, mor Trine/ Papaya og far Jesper med hunden Baily (kan man nu også kalde Trine for en uerfarne rytter, hva’ Trine…?).
Vi sluttede lejren af med fælles frokost fra Milas og lækker kage.

Tak for al den lækre mad forældrene kom med. Vi nød både engelsk, dansk og amerikansk morgenmad, flæskesteg, lasagne, pitabrød og dansk frokost – og alverdens lækre hjemmebagte kager, der vil gøre enhver sønderjyde misundelig.

Kort vil jeg slutte af med at jeg er meget stolt over, at de unge ryttere forbedre sig hele tiden. Jeg glæder mig til at følge dem på stævnepladserne. Både Bosse og jeg nyder at være sammen med dem, man keder sig aldrig og hygger sig godt i deres muntre og fjollede selskab. Det var nogle rigtig gode meget lange dage. Vi spiste fælles morgenmad kl. 9 og var aldrig i seng før kl. 23. Vi var vist mange der sov hele søndagen. 

Hermed giver jeg stafetten videre til de deltagende unge mennesker – gerne et par kommentar til at krydre hjemmesiden!